In het voorjaar van 2017 staat het 2e Sharptails nest gepland. Na overleg met de kenners gaan we dit keer voor Naomo. Dit zou een mooie combinatie moeten zijn met Gadji. 

Ons eerste nest was Vai nel Vento Gadji (Kapò x Paiper) x Desianensis Linux. Uit deze combinatie zijn 9 pups geboren. Van deze 9 pups worden er 6 uitgebracht op veldwedstrijden en alle 6 hebben zich al weten te kwalificeren. Met name Tommie met haar CACIT in de Quête de Chasse, Sharptails Anarchy met een CACIT in de Grande Quete en Sharptails Antje, die zich op 3-jarige leeftijd al Champion International de Travail (5 x CACIT) mag noemen. Al met al niet verkeerd en ik denk wel redelijk uniek voor Nederlands gefokte Engelse Setters.
Van de 3 honden die niet uitgebracht worden op de veldwedstrijden hebben er 2 de TAN gehaald en de teef daarnaast ook nog eens de TAC.
Alle honden hebben zich ofwel laten confirmeren in Frankrijk of hebben elders een show gelopen met als beoordeling uitmuntend. 
Van de 9 pups zijn er 8 geröntgend. Zeven hiervan hebben een HD-A beoordeling en de achtste HD-B. 

Vai nel Vento Gadji (Paiper x Kapò) heeft verschillende CAC's en CACIT's gelopen in de koppel in o.a. Frankrijk. Ze is internationaal werkkampioen en Frans Champion des field-trials sur gibier naturel. Ze heeft HD-A en is op een internationale tentoonstelling beoordeeld met een res. CACIB en werd beste gebruikshond. Daarnaast is ze een echte wildvinder en ze heeft een goed apport. 

Naomo wordt uitgebracht in de Grande Quete door Ernesto Pezzotta en hij heeft al verschillende hoge kwalificaties gelopen. Hij is op de show beoordeeld met een uitmuntend. Naomo is een volle broer van Natan en komt dus ook uit de stal van Scipioni's kennel "di Valdichiana". De vader van Naomo is de grote Kapò. Kapò is 1 van de honden die een enorme invloed op het ras gehad hebben.

Voor de stamboom van het toekomstige nest klik hier. Mocht u interesse hebben in een pup voor de veldwedstrijden (of praktische jacht), stuur ons dan een bericht.